נדידת הסתיו החלה, ובשמי ישראל התחילו להופיע להקות ענק של חסידות במעופן דרומה לעבר אתרי החריפה באפריקה. אליהן יצטרפו מאות מיליוני ציפורים שיחלפו דרך ישראל, ובאתרי טיבוע ברחבי הארץ פורסים רשתות על מנת לעקוב אחר הנודדים ולנטר את תנועות הציפורים. בביצת פולג הסמוכה לנתניה נתקלו השבוע בציפור מאוד לא שגרתית לאזור - גיבתון שחור-ראש.
הגיבתון שחור הראש הראשון שתועד בביצת פולג
הפרט הצעיר שנתפס הפתיע את החוקרים, שהופתעו לקלוט את הציפור שבישראל מקננת רק בגולן ובימים אלה מתחילה את מסלול הנדידה שלה מזרחה להודו. "זהו הגיבתון שחור-הראש הראשון שתיעדנו בביצת פולג, ובתקווה לא האחרון", נמסר.
הגיבתון שחור-הראש הוא ציפור מרהיבה ביופייה, לזכרים ראש שחור כהה וגחון בצהוב עז. הגב, המתאפיין בגוונים של חום ערמוני, הופך אותו לאחת הציפורים היפות ביותר שיש לארצנו להציע, אלא שהוא נדיר למדי ואוכלוסייתו הולכת ומתמעטת.
בעבר קינן הגיבתון במספר אזורים בארץ, אך בשנים האחרונות אוכלוסייתו התמעטה מאוד, וכיום הוא מקנן כמעט בבלעדיות בצפון רמת הגולן ובחרמון. בימים אלה של נדידת האביב הוא עשוי להופיע במקומות מפתיעים, אך המקומות המומלצים ביותר לצפות בו הם הרי צפון הגולן, החרמון ועמק הבכא.