שידוכים של גרים.

חדשות כיפה צוות ישיבת פתח תקוה 07/03/07 03:06 יז באדר התשסז

שאלה

שלום רב,

כשמשדכים יהודי מלידה וגר/גרה האם יש צורך לידע את היהודי שהצד השני הוא גר/גרה או שיש לתת לשני הצדדים ללבן את העניינים בניהם?

במידה והגר/ה לא אמרו ליהודי שהם גרים במשך כל תקופת החיזור (דייטינג) האם אז יש צורך לידע את היהודי על כך שהשידוך שלו הוא גר/ה?

כל טוב

תשובה

לדעתי זהו פרט חשוב ביחס לזהותו ואישיותו של האדם, וכמובן ביחס למצבו המשפחתי ובכלל לרקע של אותו אדם. כמו כן, לגרות השלכות הלכתיות ביחס לכהונה, שכן לכהן אסור לישא גיורת (אם כי לכהנת מותר גר. רמב"ם איסורי ביאה יט, יא) ועל כן אין להסתיר מידע זה אף בשלב הצעת השידוך.
ברם, חשוב להדגיש במהלך הדברים כי עובדה זו איננה לגנאי חס ושלום, אלא אף להיפך – גר צדק המצטרף לעם ישראל מתוך שיקולים אמיתיים וכנים, עשוי להיות דווקא בחור או בחורה איכותיים ביותר, הראויים ליחס הוגן ואף יותר מכך ב'שוק' השידוכין.

עקיבא
(המשיב אינו רב)