שוב לגבי הפייסבוק (והכתבה ב'עולם קטן')

חדשות כיפה חברים מקשיבים 07/02/11 16:25 ג באדר א'

שאלה

שלום(:

השבת(פרשת תרומה) היתה כתובה בעלון "עולם קטן" כתבה על כמה חברה מחיספין בנוגע לפייסבוק..

ואני ממש מתלבטת אם לסגור אותו אבל ממש חשוב לי לציין שאני לא כל היום הבפייסבוק כמו שהם מתארים..

אני באה הביתה,אוכלת,עושה את העיסוקים שלי-ואז אם נשאר לי זמן אני יושבת במחשב..נכנסת לכל מיני אתרים ורק אח"כ נכנסת לפייסבוק!!

אבל לפעמים אני כן מציבה לעצמי גבולות ואני אומרת לעצמי "היום,עד 7אני בפייסבוק" ולפעמים אני קמה ב7 וחצי..

וגם אצלינו בבית יש אינטרנט רימון,שהוא חוסם את הכניסה לתמונות,וידיאו שאנשנים מעלים או כל מיני סירטונים מיטויוב..

וסתם ככה בכללי,זו דרך מאוד נוחה לי לתקשור עם חניכות שלי מהסניף וגם בכללי חשבתי לעצמי,שאני מדברת עם בנות דודות שלי ועם המשפחה שם..אם זה לא היה-לא הייתי מרימה טלפון מיוזמתי..

אבל אם קראתי את הכתבה השבת,והיו לנו שיחות בבי"ס בנוגע לפייסבוק-והכל כן דיבר אלי..לא התעלמתי וריחפתי-עיניין אותי לשמוע,להבין וכדומה..

ואני לא יודעת אם כיביכול אני "מתרצת" לעצמי תירוצים לגבי השיח עם הדודים/החניכות..

אני ממש אשמח לתשובה!!

תודה רבה ושבוע טוב(:

תשובה

שלום לך

איזה כיף לקרוא את השאלה שלך!

לראות שמישהו קורא כתבה, והיא 'נוגעת בו' ובאמת אכפת לו ממנה, זה כבר דבר נפלא!

הדילמה שאת מתארת, נמצאת בהרבה מקומות בחיים. הרבה דברים בעולם 'מעורבים' בטוב ורע, ואנחנו לא כל כך בטוחים, האם אנחנו יותר מחוברים לטוב שבענין או לרע שבענין..

בסך הכל, את מתארת שאת שומרת על הגבולות, ואת עושה שימושים ראויים, אז אני לא חושב שזה 'תירוצים'.

מצד שני, את מרגישה שיש בכתבה 'קריאה' אלייך וזה נכון מאד! גם אם באופן פרטי, הפייסבוק שלך הוא לא הענין, אבל אני בטוח שלכל אחד יש משהו להתחזק בו!

אז אני חושב שהכי טוב שתגידי לעצמך - אני צריכה להשתפר, ואני יודעת את זה. אז בפייסבוק זה לא כל כך חשוב שאשתפר, אבל יש תחום אחר שחשוב שאשתפר בו, אז אני אדע לעצמי, שכמו שאחרים מתחזקים ומתגברים בענין הפייסבוק אני מתחזקת ומתגברת בענין אחר.

ודבר אחרון להעמקה - הלואי ונזכה, וכל עם ישראל כך ירגיש - איך כל אחד מתחזק במה שקשה לו במיוחד, בנקודה הכואבת לו במיוחד, וכך, נוכל לתקן את כל העולם!

ברכה והצלחה

טוביה
tsbias@Actcom.co.il