שהיה במלון שגורמת חילול שבת

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 01/09/03 00:29 ד באלול התשסג

שאלה

שלום רב,

ברצוני לשאול האם מותר ללון בבית מלון באילת בסוף שבוע ? בת זוגי ואני שומרי שבת. הרבה אומרים, גם חרדים, כי מותר אבל זה נראה לי תמוה כי אני גורם בעקיפין לאנשים לעבוד.

האם מותר לאכול בחדרי האוכל (כשרים) בשבת במלון אודה על תשובה בהקדם

אמיר

תשובה

בס"ד

יש הרבה דברים שאנחנו עושים במשך היום שאולי גורמים לאנשים אחרים לחלל שבת. אבל רק דבר שהוא גורם באופן ישיר לחלל שבת - אסור.

אם זה רק "ספק" שמא השני יחלל שבת בגללי, שהרי הוא יכול לשרת אותי בלי לחלל שבת - אי אפשר לאסור על אחרים והמחמיר על עצמו - תבוא עליו ברכה.