שבת

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 13/02/10 22:51 כט בשבט התשע

שאלה

לכבוד הרב

בשבת האחרונה נאלצנו להגיע לבי"ח שניידר ממש לפני השקיעה בעקבות איבוד הכרה של בני. עלי היה ארנק פלאפון. כשעה לאחר שהגענו לבי"ח שוחררנו, כלומר כבר בתוך השבת עצמה. יש לציין שבבי"ח היינו אני אשתי ובני ששוחרר (בן שנתיים וחצי) וביתי (בת 4 חודשים). מבי"ח היתה הסעה של עזר מציון עם נהג ערבי שלא הוזמן בשבילנו לאחר שדיברנו איתו הסיע אותנו לאלוף שדה ומשם הלכנו ברגל לבית קרובים כשכל הציוד עלינו.

השאלה היא: 1. האם מותר היה לנו ליסוע עם ההסעה הזאת כאשר יש אנשים באיזור בי"ח שאנו מכירים אך לא בקשר קבוע איתם ולא ככ היה נעים 'ליפול' עליהם. 2.האם נכון היה לקחת את המוקצים איתנו (בתוך תיק שבו היו בגדים ואוכל) או להשאיר אותם בבי"ח? 3. האם לאחר שהגענו לבית קרובנו יכולנו להתנהל שם כרגיל למרות שלכאורה הגענו מחוץ לתחום בשבת? (או שלא נחשב מחוץ לתחום)?

תודה ושבוע טוב וחודש טוב

תשובה

שלום וברכה

א. בתנאים האלה בוודאי שהיה מותר לכם ליסוע.
ב. אם ניתן היה להשאיר בבית החולים זה היה יותר טוב. אולם בשל העובדה שזה בסיס לדבר האסור והמותר גם יחד – מותר היה לטלטל.
ג. לא הגעתם מחוץ לתחום כי הכל הוא תחום אחד.
כל טוב