שבת

חדשות כיפה הרב שלמה בן אליהו 22/07/08 13:55 יט בתמוז התשסח

שאלה

סליחה מראש אם זה יהיה קצת ארוך..

רציתי לדעת מה בדיוק מקור האיסור של קניית אוכל במקומות שהם כביכול כשרים- אך פתוחים בשבת.. אם אני יודעת בוודאות שהמקום הוא כשר והוא מוכר רק דברים ספציפיים- רק הוא פותח בשבת.. כי פשוט שאני חושבת עלזה.. רוב חנויות הבגדים בקניונים גם הן פתוחות בשבת- האם זה אומר שגם שם אסור לקנות?

ועוד משהו קטן.. האם כשאני רואה אנשים דתיים, חרדים אפילו, אוכלים במקומות ללא תעודת הכשר- מן הראוי שאני אעיר להם?

תשובה

בסד

שלום רב.

מקור האיסור הוא זה שאסור לנו להנות מחילול שבת של אחרים ועוד יותר וסור לנו לסייע ולעזור ולגרום ,לחילול שבת.
זה נכון להכל ועוד יותר למקומות לממקר מזון כי המזון שהוכן או הובא בשבת נאסר גם ביום חול.

בברכה