שבת

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 18/05/07 13:10 א בסיון התשסז

שאלה

שלום לרבנים

אני גר בעיר חילונית בשרון. יש לי 2 ילדים בגילאים 5 ו7.5 אשתי עובדת מאוד קשה ולכן כל שבת אני לוקח אותם לבית הכנסת על מנת לאפשר לה לנוח. אנו צועדים כ20 דקות אני ברגל והם באופניים שלהם.אין לי אפשרות לקחת אותם ברגל בגלל המרחק הרב.חשוב לציין שאני עושה זאת רק למענה למרות שגם לי זה קשה אך זה אינו פוגע לי בתפילה.האם מותר לי לעשות זאת כי שמעתי שיש מנהג לא ברור של אשכנזים לא ליסוע באופניים בגלל חשש רחוק לתיקון כלי? בתודה מראש מאיר

תשובה

שלום וברכה
אמת הדבר שאנו נוהגים לא ליסוע באופניים, מסיבות שונות - בין בשל העובדה שמדובר בחששתיקון כלי, ובין מפני שמדובר בעובדין דחול וכדו'.
אולם, במקרה בו אתה מדבר, עד גיל שהם יוכלו ללכת ברגל - עדיף שתקח אותם אתך בדרך זו, ובגיל יותר מאוחר תאמר להם שזה לא מתאים שילדים בגילם ירכבו על אופניים בשבת.

כל טוב