שבת מול חמות

חדשות כיפה הרב שלמה בן אליהו 01/06/09 10:09 ט בסיון התשסט

שאלה

מה ניתן לעשות כאשר בסיום סעודה שלישית,חמותי מפנה את השולחן,והרי זו הכנה מקודש לחול,ואני מחוסר נעימות ורצון לעזור מפנה יחד איתה.

האם זה בסדר לעזור מצד של כיבוד הורים?

והוסיף שזה לא ייעזור אם אומר לה שאני

אעזור לה אחרי צאת השבת.

תודה

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

בסד
שלום רב .
אם תשתמש בשולחן הנקי לצורך שירה או דיברי תורה וקינוחום לצורך הסעודה ,אז מותר לפנות את השולחן כי הפנוי הוא לצורך השבת.
לכן מצווה להושיט יד ולעזור בפינוי לכבודה של השבת והחמות.
בברכה

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן