שבת ותפילין

חדשות כיפה הרב אפי קיציס 08/05/08 18:41 ג באייר התשסח

שאלה

יש לי שתי שאלות:

1. האם זמן כניסת השבת כפי שמופיע בלוחות השנה הוא המחייב או שזה נכן שיש עוד כ-20 דקות אחרי הזמן הנקוב שבהן ניתן עוד לעשות דברים של חול ?

2. באיזו שעה הכי מוקדם בבוקר ניתן להניח תפילין וטלית ולהתפלל? אני מתחיל לעבוד ב-6 כך שאני קם כבר ב-4 וחצי בבוקר

תשובה

לשואל שלום רב.
1. הזמן שמופיע בלוחות הוא כ-20 דקות לפני שקיעה. שבת נכנסת בשקיעה. בנוסף יש דין מיוחד, שחייבים בערב שבת להוסיף מן החול אל הקודש, כלומר לקבל שבת זמן מה לפני שקיעה. בלוחות מופיע זמן הדלקת נרות כ-20 דקות לפני השקיעה. זהו הזמן של תוספת שבת, ונהגו דווקא זמן זה, כדי לחשוש לדעת אחד מהראשונים, שסובר שזמן כניסת שבת (בין השמשות) הוא כעשרים דקות לפני השקיעה. ולסיכום, לכתחילה, יש לקבל שבת ולהדליק נרות לפני הזמן הכתוב בלוח. אם לא הספקנו אפשר לאחר קצת אחריו, כמעט עד השקיעה. ובכל אופן צריך לקבל שבת זמן מה לפני השקיעה.
2. זמן הנחת תפילין ואמירת ק"ש מופיע בלוחות (והוא בערך כשעה לפני הנץ). היום (12.5) הוא בשעה 4.49)
בברכה
אפי קיציס