שבת-הכנה מקודש לחול

חדשות כיפה הרב חיים בריסק 30/05/10 20:41 יז בסיון התשע

שאלה

בקשר לשבת ולאיסור עשייה מקודש לחול, לדוגמא במידה ואני מעוניינת להחליף את מפת השבת הלבנה למפה נעימה ויפה יותר בעיניי באותו רגע ומפה זו תישאר למשך ימות השבוע-האם ישנה בעיה בדבר כזה? דברים כאלו נכללים באיסור הכנה מקודש לחול? הרי ממילא אני נהנית מהסידור ומהמפה באותו הרגע ולאו דווקא רק בצאת השבת...

תשובה

שלום וברכה!

אם את שמה מפה חדשה כדי ליצור אווירה נעימה לכבוד השבת, גם אם המפה תשאר לימות החול, אין בזה משום הכנה מקודש לחול. ברם, שאלי את עצמך בכנות, האם את באמת שמה את המפה בשביל השבת?

בברכה,

חיים בריסק