שאל את הרב

שאלות כלליות

חדשות כיפה הרב דוד לוי 28/03/12 16:45 ה בניסן התשעב

שאלה

בס"ד

שלום לכבוד הרב,

רציתי בבקשה לשאול:

1. האם מותר להשתמש בפסח בכותש שום של חמץ?? או שצריך לקנות חדש או להגעיל מה ההלכה?

2. אם אני אוכלת מאכל פרווה שהתבשל או טיגנו אותו בסיר שמבשלים בו ביום יום גם בשרי וגם פרווה מה ההלכה לדבי זה מה אני נקראת אחרי שאני אוכללת בסיר בחזקת בשרי אני נקראת בשרית?? או שאני פרווה? ויכולה מיד לאחר מכן לאכול חלבי? או צריך להמתין כמה זמן או כמו דין של בשר 6 שעות?

3. אם יש משהו למריחה כמו ריבה או ממרח שזה פרווה ואני משתמשת בסכין חלבי זה נחשב שהממרח הופך לחלבי או שהוא נשאר פרווה?

4. אם אני "בבשרית" ורוצה לאכול נגיד ממרח פרווה ואני מורחת את זה עם סכין חלבי מה הדין זה נקרא בשר בחלב או שמותר?

5. אם לדוגמא הממרח פרוו ואני פעם אחת מורח עם סכין בשרי ונגיד אחרי יום יומיים עם סכין חלבי מותר? הממרח עדיין נשאר פרווה?

6. אם יש לנו בבית 2 קופות צדקה שהן לא בשימוש והן ריקות יש לנו קופות אחרות שבאים לרוקן מה ניתן לעשות איתן?? צריך לשים בגניזה או מה?

תשובה

שלום לך

1. אם משתמשים רק לשום - מספיק לנקות היטב וניתן להשתמש בזה לפסח

2. אם הסיר היה ללא שאריות בשריות ממש - את יכולה לאכול אחרי זה חלב אבל לא באותה ארוחה. (אחרי ברכת המזון או ברכה אחרונה על המאכל הפרווה)

3-5. אם הסכין נקיה היטב
בבית פרטי זה נשאר פרווה
במקום ציבורי - אין 'פרווה' כיון שלא ניתן להקפיד על נקיון הסכין המוכנס לריבה (משאריות גבינה וכד')

6. לא לשים בגניזה אלא בפח האשפה

חג שמח
דוד לוי

כתבות נוספות