שאל את הרב

שאלה דחופה מאד על פסח

חדשות כיפה הרב איתן זן-בר 17/04/08 20:42 יב בניסן התשסח

שאלה

בס"ד

יש לנו בעיה ענקית!

א. לתוכי שלנו קנינו אוכל כשר לפסח אך הוא לא אוכל אותו בכלל. וטרינרית אמרה לי באתר באינטרנט של שאלות ותשובות שאם מחליפים להם את האוכל אז הם מתים. בכל שנה בפסח מתים תוכים כי הבעלים שלהם מחליפים להם למצות/אוכל אחר שכן כשר לפסח. אז לא רק שהתוכי לא אוכל את האוכל הכשר לפסח, גם אם ניתן לו את זה - הוא ימות! האם מותר לנו משם פיקוח נפש וצער בעלי חיים להאכיל אותו בפסח באוכל שהוא רגיל אליו, שהרי הוא חמץ?

ב. יש לנו אוגרים ושרקן בכלובים. לא השגנו להם אוכל כשר לפסח, האם עלינו לנקות את הכלוב שלהם מחמץ? איזה אוכל אפשר לתת להם?

ג. יש לנו כלוב שיש בו בערך יותר מעשרה אוגרים. יש בעיה לנקות את הכלוב. חלק מהאוגרים הן תינוקות קטנים שאם נוציא אותם מהכלוב הם עלולים לברוח או למות. מכיוון שאיננו יודעים כמה אוגרים יש שם, ייתכן שחלקם מתחבאים בתוך הנסורת. ואי אפשר להוציא את כל האוגרים כי זה ממש הרבה. ואנחנו מתלבטים מה לעשות.

פסח כשר ושמח

תודה רבה

גולן ברלין

תשובה

שלום
לתוכי- קטניות כן, חמץ ודאי שלא, אפשר לתת אותו במתנה לגוי ושהגוי יאכילו חמץ ואם ירצה יחזור ויתן לכם במתנה לאחר הפסח.
בקשר לכלובים של בעלי חיים- אם יש שם חמץ בסבירות גבוהה, יש להוציא אותם בזהירות ולנקות את החמץ, ואם ספק אם יש שם חמץ, אין חיוב בדיקה
בברכת פסח כשר ושמח

כתבות נוספות