רשתות מנגלים

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 23/04/08 02:19 יח בניסן התשסח

שאלה

לרב שלום,

ברשותינו מגנלים מזה מספר שנים המשמשים לצליית בשר. לאחר שימוש במגנלים, הרשתות מנוקות באופן יסודי, אך לא ניתן לומר שאין עליהן שאריות כלל. השימוש הרגיל הוא לבשר, ולא זכור לי שאי פעם הונח עליהן חמץ (אך אנני יכול להיות בטוח בכך).

1. האם ניתן להשתמש במנגלים וברשתות הנ"ל בפסח?

2. האם ניתן להשתמש במנגלים וברשתות הנ"ל *לאחר* הפסח?

(המנגלים והרשתות מאוכסנים במקום שלא נמכר במסגרת מכירת חמץ.)

האם יש לחשוש מחמץ שעבר עליו הפסח? וכנ"ל מה לגבי רשת שלא מקפידים לנקות?

וללא קשר לפסח:

1. האם יש צורך לטבול רשת מנגל *חדשה*?

2. אני לא יודע אם הרשתות הנ"ל הוטבלו, האם יש צורך לטבול? ואם צריך, מה אעשה לגבי השאריות שלא ניתן להסיר?

שאלה נוספת לגבי תרופות בפסח:

למיטב הבנתי, תרופות לבליעה שאין בהם טעם, אין בעיה לקחתם בפסח.

מה על תרופות מציצה שיש בהם טעם?

דוגמא ספיציפית שעליה אני צריך תשובה מפורשת: סטרפסילס, להקלה על כאבי גרון.

אני רוצה לקחת על דעת עצמי, ללא המלצה מרופא. (המלצה מרופא היתה משנה את התמונה?)

תודה רבה מראש!

תשובה

בס"ד

מועדים לשמחה

ו. לפי מנהגי הספרדים מספיק לנקות ואפשר להשתמש בפסח, לפי מנהגי האשנכזים כדאי לקנות רשתות חדשות לפסח.
2. אפשר להשתמש בהם רגיל אחר פסח.

מועדים לשמחה
יהודה הלוי עמיחי