רמזור בשבת

חדשות כיפה צוות ישיבת הר עציון 16/01/07 20:47 כו בטבת התשסז

שאלה

האם מותר לחצות רמזור אדום בשבת?

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום רב!
מן הראוי לא לחצות באור אדום לעולם- מדין "ונשמרתם" (בעיקר בעקבות הנתונים המחרידים של תאונות דרכים), וכי זהו החוק.
לגבי שבת - המצב בטוח לא יותר לצד ההיתר, אלא יש עוד פן לאסור מפני שתוכל לגרום למשהו לבלום.

בברכה
צוות ישיבת הר עציון

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן