רכישת טלית בבין המיצרים

חדשות כיפה צוות בית המדרש אשכולות בלוד 06/07/10 08:32 כד בתמוז התשע

שאלה

שאלתי האם מותר לקנות טלית חדשה בתקופת בין המיצרים.

יש לי טלית ישנה והקנייה היא לא לשם אירוע מסויים.

תשובה

שלום רב,

האיסור לקנות בגדים חדשים בימי בין המצרים נבוע מהאיסור לברך שהחיינו, ועל כן אם קונים בגדים חדשים ולא לובשים אותם הדבר מותר. בנוסף נתן לחדש בגדים בשבת ולברך עליהם שהחיינו.

אם כן יוצא שמותר לקנות טלית חדשה בימי בין המצרים ולחדש אותה בשבת.

כל הדין הזה הוא עד ר"ח אב, מר"ח אב נוהגים לא לקנות כלל דברים חדשים, ואפילו אם לא מברכים עליהם שהחיינו.

בברכה,

אורי.

המשיב אינו רב.