רישיון לWindows

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 19/08/07 02:18 ה באלול התשסז

שאלה

שלום!

לאחרונה קניתי מחשב ואני רוצה לדעת אם מותר להשתמש במערכת הפעלה לא חוקית (אפשר לומר-גנובה). עכשיו מן הסתם התשובה תהיה לא אבל מישהו אמר לי שהרב שלו התיר לו מכיוון שזה כמו חבר שנותן מתנה (כי בסופו של דבר היה אדם שרכש מערכת הפעלה חוקית וממנו המס' הסידורי הופץ). כמו כן שמעתי שהחברה שמוכרת את מערכת ההפעלה-מייקרוסופט- מפיצה עותקים בלתי חוקיים של התוכנה במכוון על מנת ליצור אווירה של מין מונופול, וגם כשאדם יראה שלכולם יש- גם הוא יקנה.

שאלה זו מהווה בעיה קשה מאוד מכיוון שקניית מערכת הפעלה חוקית עולה בסביבות 800 ש"ח, כמו כן תוכנות אחרות שדורשות קנייה: אופיס- כ500 ש"ח, אנטי וירוס- כ300 ש"ח ועוד ועוד...

תשובה

שלום וברכה
איני מכיר היתר להשתמש במערכת הפעלה לא חוקית.
לאמור, אם מי שקנית ממנו את המחשב קנה מערכת חוקית, ועכשיו הוא מוכר לך את המחשב עם המערכת, והוא לא משתמש ברשיון שהוא קנה למחשב שלו - זה בוודאי מותר. אולם כל דבר אחר - איני מבין מפני מה יהיה מותר, גם אם זה יקר, וגם אם מיקרוסופט מפיצה דברים בחינם, אולם אתה לא קבלת אותם.

כל טוב