ריקודים מעורבים

חדשות כיפה חברים מקשיבים 01/05/07 10:10 יג באייר התשסז

שאלה

שלום וברכה,

בעז"ה בת דודה שלי עוד מעט מתחתנת. כשהיא התארסה, היא הבהירה לנו שהיא סומכת על המשפחה שנרקוד ונעשה שמח.

מאוחר יותר התברר לי שכנראה לא תהיה מחיצה בריקודים.

האם מותר לי לרקוד בלא מחיצה או שלא לרקוד(-דבר שיפגום בשמחתם של דודתי והכלה...)

אשריכם ותודה רבה!

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום רב
צר לי שלמרות שאנו מאוד רוצים לעזור, ישנם גבולות שראוי שלא נחצה אותם, והם גבולות של פסיקת הלכה.
חשוב שנדע שישנם דברים שהם מתפקידם של הרבנים, ולא של חברים מקשיבים. חברים מקישים מיועדים להקשיב ולעזור עזרה נפשית והדרכות כלליות בעבודת ה', אך הם לא פוסקים הלכות, ולכן בכל מקרה של הלכה, ראוי לפנות אל רב שמורה הלכה ולשאול אותו, על ידי שאלה יכול הרב להחליט האם להתיר או לא.
ולכן אני מציע לך לפנות אל רב, אם אין לך רב באזור שאת יכולה לשאול, את מוזמנת לשאול באחד מן האתרים, במדור של שאל את הרב, ותקבלי תשובה מרב.
ובכל אופן, שיהיה המון מזל טוב והמון שמחה.
יצחק.
zahig2@shoresh.org.il

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן