שאל את הרב

ריב בין אחים..דחוף!!!!!

חדשות כיפה הרב אליעזר אלטשולר 09/09/07 15:56 כו באלול התשסז

שאלה

בס"ד

שלום כבוד הרב!

יש לנו בעיה משפחתית די מורכבת .

דודתי סיבכה את הורי ואת אחיה הנוסף שגם הוא דודי בתשלום ערבות של משכנתא.אמנם אין בידי ראיה אם היה לה הכסף לפתור זאת בעצמה .. בכל זאת היא עשתה את זה בדרך מאוד מכוערת של הסתעפויות ושקרים והתחמקויות עד כדי ריב גדול מאוד שהגיע למימדיי ענק קרוב מאוד לחתונתי .והיא-היא שעשתה את כל הבלאגן החליטה להחרים את כל המשפחה ולא לדבר עם אף אחד כולל סבי וסבתי, עקב כך היא לא הוזמנה

אציין שהמצב הכלכלי של הורי לא היה טוב כ"כ באותה תקופה.. בנוסף הם היו צריכים לחתן אותי ולדאוג להוצאות נוספות. בקיצור, עברה מאז יותר משנה ודודתי חזרה לדבר עם סבי וסבתי וגם קצת עם אימי.דודי הנוסף לא מוכן לשמוע את שמה אפילו וגם לא אבי. סבתי שוחחה עימי בוכה בשל כך שאיננה יודעת מה לעשות ,היא רוצה להזמינה לחג כדי שלא תשאר לבדה עם שני ילדים(היא גרושה)ומצד שני דודי לא יבוא לחג בשל כך וגם לא אבי (ולכן גם לא אימי). אין לי שום דרך לפתור את העיניין ,סבי וסבתי עומדים בין הפטיש לסדן ולא יודעים כייצד לנהוג .איך יזמינו ילד אחד ויגרמו לילד אחר לא לבוא לחג?

אשמח לעצתך המלומדה בדחיפות לפני החג,

ישר כח וסליחה על אורכם של הדברים.

שנה טובה וחתימה טובה.

תשובה

בע"ה
נראה לי שצריך להוביל את הענין לשיחה בין הוריך לסבא וסבתא והדוד, ,והם יחליטו מה לעשות. נדמה לי שלא רצוי שאתה, כמי שלא נפגע ישירות מהסיפור ההוא, יהיה מעורב בענין.
שנה טובה.

כתבות נוספות