ריבית

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 10/06/09 12:09 יח בסיון התשסט

שאלה

חבר שלי ביקש שאלווה לו 500 ש"ח, אך לא היה בארנקי והלכתי למשוך כסף מכספומט, מדובר בכספומט פרטי שלא שייך לסניף בנק ועולה שם עמלה מיוחדת של 5 ש"ח על כל משיכה.

(לדוגמה, אם מושכים 100 ש"ח בדף חשבון נכתב שמשכו 105 ש"ח, וכן הלאה)

חברי הציע לשלם לי בנוסף ל-500 ש"ח שהלוותי לו גם את ה-5 ש"ח.

יש בזה בעיה של ריבית?

תודה

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום וברכה

בוודאי שאין כאן ריבית.
את 5 השקלים הוא אינו משלם לך כלווה המשלם למלווה, אלא כמשלם על שליחות שעשית למענו. לדוגמה: בשנת השמיטה המשיטה לא תשמט את החוב של 5 השקלים, כי אין מדובר במלווה ולווה.

כל טוב

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן