ריבית בתשלום על שבירת חפץ

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 13/02/09 14:31 יט בשבט התשסט

שאלה

שברתי בטעות לחבר חפץ מסויים, ואיני מצליח למצוא את החפץ הזה במדוייק רק חפץ שהוא קצת יותר יקר לי זה ממש לא מפריע להחזיר לו חפץ שעולה קצת יותר, השאלה היא האם אין בזה ריבית במקרה כזה?

נ.ב. אני מעדיף להחזיר לו חפץ ולא כסף השווי של החפץ ששברתי.

תודה

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום וברכה

אין בכך ריבית, בשל העובדה שכלל לא מדובר על יחסי מלווה ולווה.

כל טוב

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן