רחצה ביום טוב

חדשות כיפה הרב בניהו ברונר 18/04/02 09:30 ו באייר התשסב

שאלה

האם מותר להתקלח במים חמים ביו"ט? תודה.

תשובה

ב"ה י' אייר תשס"ב

לאורן שלום וברכה!

על פי פסק השולחן ערוך באורח חיים סימן תקי"א סעיף ב' כשם שאסורה רחיצת כל הגוף במים חמים בשבת כך אסורה ביום טוב, והסיבה היא שמא יבוא לחמם מים לצורך רחיצה זו, ורחיצת כל הגוף היא דבר שאינו שוה לכל נפש אלא רק למעונגים, ולא הותר ביום טוב לחמם מים לצורך רחיצה זו. באחרונים יש שערערו על דבר זה בזמן שלנו שלכל אדם יש אמבטיה בביתו, ורחיצת כל הגוף הפכה להיות דבר השוה לכל נפש? עיין בשמירת שבת כהלכתה פרק י"ד הערה כ"א.

לרחוץ כל הגוף אבל לא בבת אחת אלא אבר אבר מותר במים שהוחמו מערב יום טוב.

לצורך רחיצת פניו ורגליו מותר אפילו לחמם מים ביום טוב עצמו.

בברכת התורה

בניהו ברונר

צפת