רחיצה ביום טוב

חדשות כיפה הרב חיים בריסק 07/08/11 18:10 ז באב התשעא

שאלה

שלום כבוד הרב!

האם מותר להתרחץ ביום טוב

(אשמח אם תפרט[מים חמים,קרים,ניגוב,סחיטה וכו'])

תודה!

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום וברכה!

יש כאן הבדל בין ספרדים לבין אשכנזים.

לספרדים - במידה ואתה ממש צריך, ניתן לרחוץ כל הגוף במים קרים או במים חמים שהוחמו ע"י דוד שמש. דוד חשמל בעייתי מאד.

לאשכנזים - גם רק בתנאי שאתה ממש זקוק לרחיצה, מותר לרחוץ אברים אברים ע"י מים קרים או מים חמים מדוד שמש. דוד חשמלי בעייתי.

לגבי ניגוב - אין איסור לנגב גוף ושיער, אך יש להיזהר מסחיטת מגבת. לגבי שיער גם כדאי להקפיד לא לסחוט.

בברכה,

חיים בריסק

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן