שאלה
שלום רב. שמתי לב לתופעה משונה- אני מזהה תכונות אופי מתמונה או ממראה האדם איתו נפגשתי. לדוגמה: אישה עם הפרעה נפשית שביקשה להשתדך למכר שלי-לא הזהרתי למרות שראיתי את הבעיה והיא אכן התממשה בדיוק כפי שתארתי לבעלי. זה קרה גם בפעם נוספת עם אותו מכר- הזהרתי בעדינות שאינה מתאימה לו, ושוב התגלתה הבעיה. מחלות נפש, אלימות, הומוסקסואליות- אני פשוט רואה.
במקרה של רב מפורסם שנחשד בהטרדה מינית כלל לא התפלאתי- ראיתי בעיה גדולה בפניו לפני שנים ולא הייתי מסוגלת לצפות בשיעוריו/תוכניותיו.
האם מותר לי לגלות את התכונות האלה במקרה של שידוך, למשל, למי שמשתדך לאנשים האלה? מה אני אמורה לעשות במקרה שאני רואה אדם ויודעת שהוא רוצח (והוא נשוי לחברתי)?
למה זה קורה לי?
תודה
תשובה
כל עוד את יכולה לעזור ולא לפגוע אז אין בעיה להשתמש בתכונה הזאת . למשל לפני שידוך אם את מזהה בעיה אימרי אותה לצד השני בצורה ברורה.
אבל אם את יכולה להזיק כגון לגרום לפירוד בין בני הזוג הזהרי מאוד . התכונה הזאת אינה מדוייקת ואת יכולה לגרום נזק .