קשת בענן

חדשות כיפה צוות ישיבת פתח תקוה 13/06/06 19:56 יז בסיון התשסו

שאלה

שלום!

תמיד אומרים שכאשר מופיעה קשת בענן זה סימן שאנחנו חוטאים וכדרכו של עולם הקשת בענן מופיעה בחורף.

אז מה אנחנו חוטאים רק בחורף?

תשובה

הקשת הינה סימן לברית שכרת הקב"ה עם בני האדם לאחר המבול, כפי שמסופר בספר בראשית. לכן, אינה סימן לחטא ספציפי שאנו עושים בזמן החורף, כי אם לכך שעלינו לזכור ברית זו, ולהבין שהיא אכן מחייבת אותנו לשמור את חלקנו בברית, ולדאוג לכך שהמין האנושי שוב לא יהיה ראוי למבול (וכידוע המבול בא כעונש על עוולות חברתיות).
שנזכה לשוב בתשובה שלמה,
שבת שלום -
עקיבא