קרי לילה ותפילה

חדשות כיפה צוות ישיבת פתח תקוה 30/10/08 10:22 א בחשון התשסט

שאלה

שלום רב,

רציתי לדעת האם ניתן ללכת אחרי קרי לילה לתפילת שחרית ללא טבילה/ שטיפה או שיש צורך לשטוף את הגוף או משהו דומה?

ובהמשך האם ניתצן לעלות לתורה לאחר קרי לילה שלא נשטף/ נטבל?

תודה רבה.

שחר.

תשובה

שלום וברכה

כך היתה תקנת עזרא בימים עברו, אולם עוד בתקופת חז"ל ביטלו אותה. הדיון התלמודי מופיע במסכת ברכות.

למעשה, הסיטואציה היחידה בימינו בו חלה חובת טבילה על גברים היא לפני עלייה למקומות המותרים בהר הבית. כל שאר הטבילות הן מנהג טוב, במיוחד לפני המועדים (כפי שהוזכר בפוסקים), אולם אין לברך עליהן והן, באופן עקרוני, נטולות משמעות הלכתית.

את הקרי עצמו ראוי לנקות ("לקנח", בשפה ההלכתית) לפני אמירת דברים שבקדושה.

בברכה,
רן
(המשיב איננו רב)