קריאת שמע שעל המיטה

חדשות כיפה חברים מקשיבים 02/04/07 16:55 יד בניסן התשסז

שאלה

בעה"י!!

מה צריך להגיד בדיוק בקריאת שמע שעל המיטה (לספרדים)? חייבים להגיד וידוי?

תודה רבה וישר כח גדול!!!

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום רב
בקריאת שמע שעל המיטה אנו זוכים לדברים נפלאים, לשמירה מפני מזיקים, ולנקיות גדולה. היא נותנת לנו בסיס גדול וחשוב לקראת השינה, בה הדמיון פורה ופועל בלא מחסומים של השכל. קריאת שמע בכוונה גורמת לסלק מחשבות רעות, הרהורים וחלומות רעים.
לפי ההלכה, קריאת שמע צריך לומר שמע ופרשה ראשונה, וברכת המפיל.
מעבר לכך, ישנן תוספות רבות וחשובות, שראוי מאוד להוסיף אותן, ובהן ישנו הבדל בין נוסח לנוסח, וכל אחד יכול למצוא את הנוסח שלו בסידור בו הוא מתפלל. לכן מומלץ לקחת סידור ליד המיטה, או נוסח קריאת שמע שעל המיטה המועתק מסידור, ולהגיד ממנו קריאת שמע שעל המיטה.
שיהיה כל טוב
יצחק.
zahig2@shoresh.org.il

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן