קריאה בתורה ביום הראשון בחנוכה

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 21/12/16 04:23 כא בכסלו התשעז

שאלה

שלום כבוד הרב,

נאמר בק""ש סימן תרפד - סדר קריאת התורה בחנוכה, א': ""בכל שמונת ימי חנוכה קוראים בפרשת הנשיאים, וכשחל יום ראשון של חנוכה בחול, מתחיל הכהן מפרשת כהנים עד ""ויקריבו אותם לפני המשכן"", והלוי קורא משם עד ""ויהי המקריב ביום הראשון"", והשלישי קורא משם עד ""ביום השני"". ויש נוהגים שהכהן קורא עד סיום ברכת כהנים בלבד, ואף על פי שיש להם על מה שיסמוכו, נכון להודיעם שיותר טוב להמשיך עד ""לפני המשכן"", ואם יסכימו לבטל מנהגם תבוא עליהם ברכה. ואין צריך לומר שאם טעה השליח צבור וסיים לכהן ""ואני אברכם"". וקפץ הכהן ובירך ברכה אחרונה שיצא, ואין מחזירין אותו. ""

להלן שאלתי.

לא הצלחתי להבין את הסוף: ""ואין צריך לומר שאם טעה השליח צבור וסיים לכהן ""ואני אברכם"". וקפץ הכהן ובירך ברכה אחרונה שיצא, ואין מחזירין אותו."". אשמח אם תוכל להסביר יותר טוב.

תודה,

אבי

תשובה

שלום
כוונתו שבאופן פשוט צריך לנסות לשכנע אותם שיעשו את העצירה במקום שאמר. אבל בוודאי שפשוט שאם הקורא כבר עצר בסוף ברכת כהנים, והכהן כבר ברך את ברכה שאחרי העלייה, שלא צריך לחזור ולהמשיך, ויצאו ידי חובה, ובעלייה השנייה ימשיכו משם ואילך (למרות שלכתחילה אנחנו מורים שלא לעצור שם).
כל טוב