קניית ספר הלכה וק"ש על המיטה

חדשות כיפה הרב דוד לוי 20/12/10 23:09 יג בטבת התשעא

שאלה

שלום רב!

1- אני רוצה בע"ה להתחזק, לשים דגש על מצוות שמירת השבת. רציתי לדעת האם נכון שאקנה את השפר "הלכות שבת" ואת הספר "שולחן ערוך מקוצר לבת ישראל"..!? (כמו כן אני רוצה להתחזק באופן כללי).

2- בתפילת שמע שעל המיטה, האם מותר לדבר אחריה?, האם יש התנייה מסויימת לגבי הוידוי?,

חובה לערוך את פילה זו על המיטה? (הרי זהו מקום לא צנוע), לקראת סוף התפילה ישנו חלק בו אני צריכה לחור על "הנה מטתו..." האם להתחיל את 3 החזרות לאחר שקראתי בפעם הראשונה, או שמהרגע שהגעתי למשפט זה החזרה הראשונה החלה..?

בהמשך*"אנא בכח.." לאחר ששיימתי לקרוא אותו אני צריכה לחזור 3 פעמים על המשפט שכנגד אותו יום, הכוונה לאותו היום או כנגד היום שלמחרת..?!

תודה רבה מראש!

תשובה

שלום לך
תמשיכי בדרך זו

1. קנית ספרים
הלכות שבת - יש הרבה ספרים בשם הזה ולכן איני יכול לענות בלי שם המחבר.
שולחן ערוך מקוצר לבת ישראל - אני לא ממליץ לקנות.
ההבדלים בין בנים לבנות אינם רבים ואני ממליץ לא לקנות ספר שמראש מוגדר רק לבנות.

הספר המומלץ על ידי הוא "שולחן ערוך מקור חיים" מהרב חיים דוד הלוי זצ"ל. (5 כרכים, אינני ממליץ על הקיצור שולחן ערוך שלו)
אם את צעירה אולי עדיף לך לקנות את קיצור שולחן ערוך של הרב גאצפריד עם הערות הרב אליהו זצ"ל.
הוא פשוט קצר וממוקד למרות שנכתב לפני שנים רבות, והערות שיש שם מהרב אליהו ועוד הערות - מראים גם דברים חדשים.

2. קריאת שמע על המיטה
רצוי לא לדבר אחריה, ואם זה קשה אז אל תעשי מזה ענין. (עדיף לומר את ברכת המפיל ללא שם ה' בברכה ואז ניתן לדבר.
העקרונות לקריאת שמע על המיטה לגביך -
א. לקבל עול מלכות שמים בפסוק 'שמע ישראל'
ב. לקיים מצוות קריאת שמע בערב למי שלא התפלל ערבית
ג. מי שאומרת 3 פרשיות של קריאת שמע - לזכור את י ציאת מצרים.
ד. שמירה מהמזיקים למינהם
ה. להרדם מתוך דברי תורה.
לכן הדרך הנכונה היא במיטה ממש.
החזרות שלוש פעמים שונות ממנהג למנהג ואת יכולה לבחור כפי רצונך ואם זה מועיל לך גם לגוון ולפעמים לחזור ולפעמים לא.

בברכה דוד לוי
את תמיד מוזמנת לשאול וניתן גם בטלפון