קימה בלילה

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 14/11/11 12:55 יז בחשון התשעב

שאלה

בס"ד

החל מיום שבת בצהריים תקף אותי צינון קל ועם הזמן הוא החמיר והחמיר, מאתמול בלילה עלה לי החום בקצב מהיר והתחלתי גם להקיא.

באמצע הלילה, הרגשתי צורך להקיא ולכן הלכתי לשירותים להקיא. התלבטתי אם צריך להגיד "מודה אני" או ליטול ידיים, אז לבסוף רק עשיתי נטילה בשירותים ללא ברכה.

האם עשיתי נכון? כשקמים בלילה צריך ליטול ידיים ועם ברכה או לא?

תודה!

תשובה

שלום

לא נוטלים באמצע הלילה, שהנטילה נתקנה לבוקר על היותנו בריה חדשה ולנקות הידיים, וגם הרוח הרעה שורה בעיקר בכל הלילה ולא בחלק.

כל טוב