קידוש נשים

חדשות כיפה צוות ישיבת ההסדר מעלות 14/07/08 09:00 יא בתמוז התשסח

שאלה

שלום!

ברצוני לשאול מה הטעם שאישה לא יכולה לקדש בשבת בפני גברים.

האם מול בעלה וילדיה מותר? לפי איזה רב?

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום

לא נוהגים שאישה מקדשת בפני גברים כי זה לא צנוע שהיא תעמוד וכל המסובים יסתכלו עליה ויקשיבו לכולה.
בפני בעלה וילדיה מותר אבל לא נהגו לעשות כן, אלא במקרים מיוחדים.
לא צריך- "לפי איזה רב" אלא לפי מנהג ישראל שהוא דין.

יום טוב.

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן