קידוש ללא אוכל

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 21/01/12 17:53 כו בטבת התשעב

שאלה

האם חייל שנמצא בשטח יכול לעשות קידוש ליל שבת ללא שום אוכל או שתיה (ללא מיץ ענבים וללא חלות)?

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

בס"ד

שלום וברכת ד'

השאלה לא הובנה, האם הכוונה שהוא רוצה כעת לאכול ואין לו יין, אז הוא צריך לעשות קידוש על יין או פת ואולי שכר מדינה (לפי דעות מסוימות), ואם אין לו אסור לאכול. אבל לפי השאלה נראה שאין לו אוכל ורק רוצה לעשות קידוש ואז זה קידוש שלא במקום סעודה שלא יוצא ידי חובת קידוש כלל, וכשירצה לאכול יצטרך לעשות קידוש נוסף. על כן אין טעם בעשיית קידוש. עדיף להקדים ולקבל שבת קודם ולעשות קידוש או לאחר כשחוזר.

בברכת התורה והארץ
יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ
כפר דרום אשקלון

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן