קטניות-בטעות

חדשות כיפה הרב דוד צוקרמן 23/04/08 00:19 יח בניסן התשסח

שאלה

שלום וחג שמח!!

אני אשכנזיה ולא אוכלת קטניות.

היום ביליתי את היום עם חברתי שהיא ספרדיה,וקנינו יחד משקה מים בטעם אפרסק(המצאה חדשה)כמה שעות לאחר מכן התברר לי שהיה כתוב על הבקבוק שזה לאוכלי קטניות.

מה אני צריכה לעשות?

האם זה בסדר אם אשכנזים בטעות אוכלים קטניות בפסח?

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

מועדים לשמחה!
קטניות אינן חמץ.
מנהג אשכנז לא לאכול קטניות בפסח.
תערובת של מעט קטניות בתוך מאכל (או משקה) ובמיוחד כאשר הקטניות אינן ניכרות בצורתן המקורית היא פחות חמורה.
זה לא בסדר אם אשכנזי אוכל קטניות בפסח. לכתחילה צריך להיזהר לא להגיע למצב זה. אבל לאחר מעשה, הדבר היחיד שיש לעשות - להיזהר שהדבר לא יקרה פעם נוספת.
בברכת המשך חג כשר ושמח!

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן