קול באישה ערווה

חדשות כיפה הרב רונן לוביץ 11/10/07 01:36 כט בתשרי התשסח

שאלה

בס"ד

שלום כבוד הרב,

הייתי רוצה לשאול אותך על "קול באישה - ערווה"

האם זאת הלכה?

ואם תוכל להסביר מה זאת...

תודה ושיהיה לך יום טוב :)

תשובה

בתלמוד (ברכות כד, א) נאמר: קול באישה ערווה, והכוונה לקול שירה, שאישה צריכה להימנע מלחשוף אותו בפני גברים, ולמדו מהפסוק בשיר השירים "כי קולך ערב", שהקול יכול להביא לידי גירוי היצר. יש הסוברים שזהו איסור מהתורה, אך לדעת רוב הפוסקים האיסור הוא מדרבנן. כיוון שכך רבים מקילים לשמוע קול אישה במכשירים חשמליים (רדיו, דיסק, נגן וכו'), וכן יש המקילים לשיר יחד עם בנים כך שקולות הבנות מעורבות בקולות הבנים השרים.
מקורות כדי ללמוד את הנושא אפשר למצוא בספרים: קדושים תהיו של הרב שמואל כץ, והצנע לכת מאת הרב אלינסון, פניני הלכה ,ב' מאת הרב אליעזר מלמד, שו"ת שרידי אש חלק ב, ח מאת הרב י', י' ויינברג.
כל טוב
רונן לוביץ