שאל את הרב

קול אישה

חדשות כיפה הרב אליעזר אלטשולר 18/05/08 15:56 יג באייר התשסח

שאלה

כבוד הרב שלום,

אני בת 17 וחצי ואני מאד אוהבת לשיר.

החלום שלי תמיד היה להיות זמרת.אך אין באפשרותי להגשימו כי אסור לשיר בפני בנים.

אבל אף פעם לא באמת הבנתי את ההלכה.למה אסור

ולכן תמיד נורא קשה לי לא לשיר(אני אומנם לא שרה)אבל בלב חצוי כי ההלכה לא מובנת לי.

אשמח שהרב יסביר לי את ההלכה כדי שאוכל להבין וכשאני ירצה לשיר אני לא ישיר כי אני אבין!אני יודעת שאסור אבל זה לא מספיק לי אני רוצה לדעת למה.אני רוצה לדעת את דעת ההלכה.

אשמח אם הרב יוכל לעזור לי.

בברכת יומטוב.בריאות ושמחה=]

תשובה

יופיה של אשה נוצר כדי לעורר משיכה בין המינים, אצל בעלי החיים בדרך כלל זה הפוך, הזכר יפה ומרשים יותר מהנקבה, אבל אצל בניאדם ככה זה.
המשיכה הזו, יכולה ואמורה לשמש כך שבני אדם ירצו קרבת בני זוג ויתחתנו , יקימו משפחות וירגישו שסיפוק ומלאות בקשר הזה. אבל זה כמובן רק ה"מאיץ" עיקר הקשר שנוצר בין איש ואשה הוא הקשר הנפשי, והחיבור הנשמתי של "זכר ונקבה בראם.....והיו לבשר אחד".
לכן, כל מה שמהוה מוקד משיכה - אנחנו מגבילים אותו לתועלת הנכונה ונמנעים מלהשתמש בו באופנים לא רצויים.
כך זהה בגילוי אברי הגוף השונים, וכך זה גם ביחס לשיער או לקולה של אשה שיש בו יכולות וביטוי של עדינות, רוך וגוונים שמבטאים את הנשיות דרך מיתרי הקול.
זו , כאמור, יכולת נפלאה שאשה צריכה לדעת איך להשתמש בה , ולבטא את עצמה , גם בשירה , כלפי עצמה וכלפי רבש"ע, אבל לא במקום שיעורר רגשות שאין בהם ממש אצל גברים שלא שייכים לענין.
אשרייך שיש לך את הכשרון, אל תתעלמי ממנו, תשירי, במלוא הגרון, תשמחי בו, וכמו יכולות אחרות - בצניעות .
בהצלחה.

כתבות נוספות