קולנוע בשלושת השבועות

חדשות כיפה הרב שי פירון 05/07/04 14:54 טז בתמוז התשסד

שאלה

בס"ד

לרב שלום!

האם מותר ללכת לבית הקולנוע בשלושת השבועות?

ולבאולינג?

או שזה נחשב אותו הדבר כי האיסור הוא לבלות?

תודה מראש,

דוד

תשובה

שלומות
1. אני מצרף לך תשובה שכתבתי בנושא :

א. מר"ח אב ודאי אסור לכל המנהגים ולכל הדעות
ב. בין י"ז בתמוז לר"ח אב ראוי למעט בבילוי והנאה תוך העלאת זכרון המקדש לראש סדר יומנו.
יתכן ויהיה מותר לראות סרטים אך ההליכה לקולנוע גם היא מהווה בעיה בימים אלו
2. אני מבקש להעיר שחלק משיקול הדעת אותו עלינו לקחת הוא : מה האלטרנטיבה אם האיסור יגרום ללימוד תורה,התנדבות , קריאת ספרים , הרי שיש לאסור אך אם יגרום בילוי מסוג אחר : ישיבה משותפת של בני החבורה , לשון הרע,ורכילות תוך "הרצת צחוקים" הרי שלפעמים רצוי ללכת לבאולינג.

ביקר
שי