קדיש

הרב חנן שוקרון הרב חנן שוקרון 06/09/16 21:22 ג באלול התשעו

שאלה

שלום רב

אמא של גיסתי נפטרה.

היות והיו למנוחה רק בנות, רציתי לשאול אם יש אפשרות שאומר קדיש.

העניין הוא שאיני מתפלל תמיד בציבור ואז השאלה אם עדיף לא להגיד קדיש כלל, או שלומר קדיש אך לא בקביעות, מותר לי בכל זאת להגיד.

לא יודע אם זה קשור אך כבר התייתמתי מאבי, ואמרתי עליו קדיש, בשנת האבל הראשונה.

תודה מראש

ארז

תשובה

לה"ו
לשואל שלום
ברוך דיין האמת.
משאלתך מובן שהמנוחה היא בעצם חותנתו של אחיך. והוא גם יתום מאב, לכן עדיף שהוא יאמר קדיש. שהרי רמת הקרבה אליו גבוהה יותר.
במידה ומסיבות שונות הוא אינו יכול לומר – יש לשכור אדם בתשלום שיאמר קדיש על הנפטרת בצורה קבועה.
(מקורות: בית יוסף סוף סימן תג | ילקוט יוסף סימן ל, יט, כב)