קבורה

חדשות כיפה הרב איתן זן-בר 24/04/08 14:29 יט בניסן התשסח

שאלה

בס"ד

שלום!

אשמח לקבל תשובות על השאלות לפי מנהגי הספרדים

מדוע עוטפים את הנפטר בטלית בזמן קבורתו האם זו טלית עם ציציות או ללא ציציות , מה מקור המנהג?

מתי מותר לעלות לקבר?

האם מותר ורצוי לקרוא תהילים ומשניות לפי אותיות שם הנפטר גם ביום רגיל ולא רק באזכרות וכו?

אשמח אם תוכל להסביר לי את התהליכים אשר עוברת הנשמה מרגע פטירתה.

מתי מותר להדליק נר נשמה?

האם מותר להגיד הלל וספירת העומר בתפילת יחיד?

תודה רבה מועדים לשמחה! =]

תשובה

שלום
עטיפה בטלית היא כנגד התכריכים שעושים לכבוד המת ומורידים את הציציות כדי שלא יהא בבחינת לועג לרש חרף עושהו שיש כאן לעג למת שאינו יכול לקיים מצוות ציצית.
מותר לעלות לקבר כל השנה חוץ מימים טובים שבהם הדבר מביא לידי בכי, ויש עניין תמיד לבן ללמוד לעילוי נשמת אביו בכל אופן לאו דוקא לפי אותיות שמו.
התהליכחם שעוברים על הנשמה מקבילים לתהליכים שעובר הגוף ככל שהגוף נרקב ומתמזג באדמה, כך הנשמה מתנתקת מהארץ וחוזרת יותר ויותר לבוראה.
ברכה והצלחה