צניעות

חדשות כיפה הרב שלמה בן אליהו 15/05/07 15:53 כז באייר התשסז

שאלה

יש לי כמה נושאים שאני צריכה תשובה ואם אפשר תענה לי ולא תשלח לי סתם דברים שכבר היו כי זה לא תמיד נפתח וחלק זה לא מה ששאלתי בדיוק תודה... אז ככה:

1. שיער פזור. {לא כיסוי ראש} מה הבעיה בללכת שיער פזור?

2.צמיד ברגל.

3. טבעת לרגל

4.חור שני {שלישי רביעי...-באוזן}

5. מכנסיים מתחת לחצאית וחצאית קצרה.

6.סנדלים {בלי גרביים} יש בכלל בעיה או שזה סתם החמרה?

סליחה על כל השאלות ותודה על שאתה עונה לי... קח את הזמן אתה לא חייב ישר לענות לי... ותחמיר אל תקל איתי... תודה רבה רבה זה ממש חשוב לי...

תשובה

בסד

שלום רב.

יש הבדל בן נשואה לרווקה.
בן ילדה למבוגרת.
לא כתבת מי השואלת ולצורך מה?
להלכה למעשה יש לשאול את רב השכונה שמכיר אותך אישית ,כי לכל אחת יכולה להיות תשובה אחרת לפי מה שמתאים לה ברגע זה .(למשל אם שואלים אותי אם ללכת במכנסים או בחצאית קצרה (בלי גרבים )אז התשובה מכנסים צנועות עדיף.)

1.לרווקה מותר.
2.מושך תשומת לב של גברים לכן לדעתי אסור.
3. אם מושך תשומת לב אסור.
4.מותר.
5. אם פיסוק הרגלים ניכר אין ללכת כך אבל אם החצאית ארוכה דייה מותר.
6.לפוסקים כדעת המשנה ברורה מותר. ולספרדים ומי שלא פוסק כמ"ב אסור מן הדין.
(יש להקל לילדה ולהחמיר לאישה נשואה.)

אני מקווה כי ענתי בלי להתחמק.

בברכה