צניעות...

חדשות כיפה צוות רבני ישיבת קרית שמונה 30/04/07 17:48 יב באייר התשסז

שאלה

שבוע טוב!

יש לי שאלה... למה אם בנים רואים בנות לא צנועות כל החיים שלהם [בעיר,באוטובוס.. וכ"וכ"ו]-וכבר רגילים לזה ולא שמים לב לאיזו חולצה יש לבת מסויימת ,איזה אורך של חצאית יש[כמובן לא מיני-קצר ממש]מה הבעיה שגם אני אלך בצורה לא צנועה- הרי זה כברלא משנה כלום! גם אם אני אהיה צנועה וגם אם לא.. אנשים יראו בנות לא צנועות,אז למה לי להתלבש צנוע? מה הסיבה בידיוק..?

תודה על כל ההשקעה..

תשובה

שלום לך,
ראשית, כל מי שמתלבשת באופן לא צנוע עוברת בעצמה על איסור "לפני עוור".
שנית , הצניעות מיועדת עבורך , ע"מ לתקן את נפשך ולתת מימד של קדושה לגופך .
תוכלי לעיין בעניין בספר "כתנות אור".
בברכה,
אריאל פריש