צידה בשבת ומעט הלכות סוכה

חדשות כיפה הרב צבי קוסטינר 24/09/02 12:57 יח בתשרי התשסג

שאלה

שלום!

א. דבורה שמסתובבת בסוכה בשבת,ובגלל זה כל היושבים בסוכה מסתובבים ומפחדים, האם מותר במקרה זה לצוד את הדבורה בשבת?

ב. מה הדין לגבי יתוש שנמצא בחדר בשבת- שאתה חושש להיעקץ, וע"כ אתה לא מצליח להירדם.

ג. ומה הדין לגבי ג'וק? שמפריע לכל היושבים בסעודה? שהם מפחדים לשבת בסוכה?

ד. מה הטעם של שמחת בית השואבה- האם בגלל ניסוך המים או שיש עוד טעמים בזה?

ה. אם אדם התחיל לאכל בסוכה (מאכל שחייב בסוכה) , והוא רוצה לצאת מהסוכה, אלא שיש לו עדין אוכל בפה, האם הוא רשאי לצאת ולגמור את הבליעה מחוץ לסוכה או לא?

ו. האם כל פעם שאדם נכנס לסוכה ומברך "לישב בסוכה", צריך לכוון לטעם של הישיבה בסוכה? ואם כן על איזה טעם לכוון? {על "ענני כבוד" או על "יציאת מצרים"}?

ז. למה נוהגים לחבוט את הערבות בריצפה בהושענא רבה?

ח. אדם שמפחד שיזרקו עליו מים לתוך הסוכה (מהשכן שלמעלה) האם זה נקרא "מצטער" שפטור מהסוכה?

תודה רבה!

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

מועדים לשמחה!
א.כל חיה שמסוגלת להרוג מותר להרוג אותה ולכן עקרב או נחש הורגים אותם בשבת.
מזיקים שנשיכתם גורמת לכאבים מרובים אסור להורגם ומותר לצודם. כגון דבורה.
ב.את היתוש תבריח מעליך ואם אתה לא יכול ומפחד שהוא יעקוץ אותך והוא על בשרך מותר לצודו ולהשליכו.
ג.לגבי גוק אסור לעשות שום דבר חוץ מלפזר רעל לפני שבת מכיון שהוא לא מזיק.
ד.הטעם לשמחת בית השואבה היאושמחת בחגך.
רמב"ם פרק ח הלכות לולב הלכה יב:"אף על פי שכל המועדות מצווה לשמוח בהם בחג הסוכות היתה שם במקדש שמחה יתרה שנאמר:"ושמחתם לפני ה אלוקיכם שבעת ימים"
לכן היו עושים את שמחת בית השואבה
ה.אדם שהתחיל לאכול בסוכה יבלע את האוכל בסוכה.
ו.בכל פעם יכוון זכר לענני כבוד וזכר ליציאת מצרים שנאמר:בסוכות תשבו שבעת ימים למען ידעו דורותיכם שבסוכות הושבתי את בנ"י בהוציא אותם מארץ מצרים.
ז.חביטת ערבות היא מנהג נביאים
ח.הכי טוב שתודיע לשכן שלא ישפוך מים בכל מקרה זה לא מצטער.
בברכת חג שמח
צבי קוסטינר

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן