צו ראשון

חדשות כיפה חברים מקשיבים 26/04/09 14:43 ב באייר התשסט

שאלה

קיבלתי צו ראשון ואני מתכוונת להצהיר ולעשות שירות לאומי.. אני יכולה להשתמש בכרטיס נסיעה שהביאו לי עם הצו ראשון סתם בשבילי?

תשובה

חייל זכאי לנסיעה חינם בתחבורה ציבורית, למקום שירותו וחזרה, כשהוא לבוש מדים (אלא אם כן יש לו תעודה הפוטרת אותו מללבוש מדים).שובר הנסיעה למלש"ב נועד לשחרר אותו מלהוציא מכספו על מנת להגיע ללשכת הגיוס או לכל מקום אחר שנדרש להגיע לצורך גיוסו, ואסור לו להשתמש בשובר הנסיעה לכל מטרה אחרת, גם אם הגיע ללשכת הגיוס שלא בתחבורה ציבורית. הנ"ל תקף לגבי כל חברות הנסיעה הציבוריות.

דובר צה"ל