צום בהריון

חדשות כיפה הרב חיים רטיג 18/09/07 09:03 ו בתשרי התשסח

שאלה

שלום, אני בשבוע 32 להריוני, אני בת 32, האם עלי לצום כרגיל ביום הכיפורים? אני במעקב אצל הרופאת נשים שלי עקב התקפי אסטמה שאני סובלת מהם לאחרונה והרופאה אמרה שאסור לי לצום מחשש לצירים מוקדמים, התייעצתי עם רופאה נוספת שאמרה אותו דבר, אודה לך על פסיקתך.

תשובה

שלום רב,
כיון שיש חשש לצירים מוקדמים, עלייך לפנות לרופא יר"ש שיקבע האם את יכולה לצום, למשל מה משמעות צירים מוקדמים, האם זה נורא או שאפשר לחיות עם זה במידת הצורך, מה המשמעות של התקפי אסטמה בענין זה, האם צום יחריף אותם ויש חשש לחייך.
שורת הדין שמעוברת צמה אלא אם כן יש סכנה לבריאותה.

כל טוב ושנה טובה,
חיים רטיג ישיבת ההסדר "בינות" רעננה