צום בהריון

חדשות כיפה צוות ישיבת אלון מורה 06/07/06 12:59 י בתמוז התשסו

שאלה

בס"ד

שלום רב,

בתשעה באב הקרוב אהיה בע"ה בתחילת חודש תשיעי להריון. רציתי לדעת האם מותר לי לצום כרגיל או שאסכן את העובר? אציין כי עד כה ב"ה ההריון תקין ואין מניעה רפואית שאצום. תודה.

תשובה

שלום וברכה

מותר לך, ואת גם צריכה לצום כרגיל בט' באב. רק אם במהלך הצום את תרגישי לא טוב באופן שיחייב אותך לשכב במטה (מה שנקרא בשפה ההלכתית חולה שאין בו סכנה), מותר יהיה לך לשבור את הצום.

כמו כן אם תתחיל להתפתח לידה, כלומר צירים כל 10 דקות, או ירידת מים, את חייבת להתחיל לשתות מיד והרבה, עדיף שתיה ממותקת (לא דיאט).

שיהיה בשעה טובה

יעקב סביר