פת עכו''ם מדרוזי

חדשות כיפה צוות ישיבת אלון מורה 21/06/07 07:53 ה בתמוז התשסז

שאלה

בס"ד

האם פת שנאפתה ע"י דרוזי יש עליה דין של בישולי או פת עכו"ם?

יש הטוענים שאין היום עובדי כוכבים ומזלות לכן אין איסור.

עוד טענה, שמבחינים בין הנוצרים לבין הדרוזים והמוסלמים שאינם נחשבים לעניין זה כעכו"ם.

תודה על התשובה.

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום וברכה,
וסליחה על העיכוב.

פת שאפה נוכרי נחשבת כפת עכו"ם שאסור לאוכלה, אלא למשל, כשאין אחרת (ישנם פרטים רבים מתי מותר ומתי אסור, שלא זה המקום להכנס אליהם).

הפוסקים האחרונים לא מחלקים לעניין זה בין מוסלמים לנוצרים וכדומה, וגם [גוי שאינו עובד עבודה זרה בפועל אסור לאכול מפת שאפאה,]
כיוון שהאיסור הוא שמא יאכיל הגוי את היהודי בדבר טמא או שמא מתוך הקרבה יגיעו לחיתון ביניהם, ולאו דוקא בהקשר לעבודה זרה.
(המקור- בפסיקתו של האור החיים הקדוש, בפרי תואר לשו"ע יו"ד סי' קיב' ס"ק ג')

בנוסף, צריך לזכור שיש הכרח לנפות את הקמח, בודאי במקומות חמים שלא שומרים עליו כנדרש, ולדעת שיש מקומות שבהם מוסיפים תוספים שונים ללא הכשר למאפה או שמשתמשים בשמנים שונים ועוד כל מיני בעיות.

לכן, למעשה, שומר נפשו ירחק,
ואין להתיר אלא כשיהודי משתתף בפעולות ההכנה, לפי הגדרים ההלכתיים (כשאין חשש לבעיות הנוספות).

בברכה
אמיר

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן