פרק שירה וזיווגים

חדשות כיפה הרב רונן לוביץ 26/09/07 11:40 יד בתשרי התשסח

שאלה

שלום לכבוד הרב!

אני רוצה להתחיל לומר פרקי שירה אך לפני שאני אומרת אני רוצה לבחור בקשה שאני באמת רוצה בה ולכן אני פונה אלייך..

האם אני יכולה לבקש זיווג בשבילי? (אני עדיין בתיכון).

יש מישהו שאני קצת מכירה הוא בן 23. אני יציין גם שאחרי התיכון אני רוצה לעשות שרות לאומי

האם אני יכולה לבקש זיווג בשבילי בגיל כ"כ צעיר? האם אני יכולה להזכיר את שמו כשאני מבקש? כי הוא ניראה לי ממש מתאים לי וגם חברה שלי חושבת ככה (היא אומרת לי בעצמה היא לא יודעת מה אני חושבת בקשר אליו)

תודה רבה!

תודה רבה! חג שמח!

תשובה

א. יש כוח לתפילה, ויש ערך לאמירת פרק שירה, אך אינני רואה סיבה לקשור את הדברים. אמירת הפרק לא צריכה להיות מנגנון לשם מילוי משאלות. אינני רואה מדוע לא לבקש את מה שאת מאוד רוצה בו בתפילת העמידה בברכת "שומע תפילה", או ב"אלוקי נצור".
ב. הנכון ביותר הוא שתבקשי באופן כללי לקבל את הזיווג המתאים לך בזמן המתאים לך, ולא לבקש ספציפית על בחור שאין ביניכם כל היכרות מעמיקה.
ג. כיוון שאת צעירה למדי, ואין סיבה לרוץ לחתונה בקרוב, אני מציע לך לא לנעול בתודעה שלך את הכיסופים לזיווג הגון עם אותו בחור. הדבר עלול לגרום לך מפח נפש אם לא יצא לפועל. מטוב להתרכז כעת בלימודים, ולא להשקיע בו את מחשבותייך.

רונן לוביץ