פרוזבול

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 02/10/08 01:33 ג בתשרי התשסט

שאלה

שלום,

נושא הפרוזבול לא היה בידעתי כלל, מעולם לא עשיתי זאת ורק יום ליפני ר"ה הבנתי שיש צורך בכך. העניין הוא שלא חשבתי על זה שיש לעשות זאת ליפני החג ולא דאגתי לכך,רציתי לדעת מה קורה עכשיו גם אני חייבת כסף וגם חייבים לי, מה עושים עם זה? כעת גם ראיתי באתר שיש לעשות זאת עם הבנק, כיצד עושים זאת?

תודה ושנה טובה.

תשובה

שלום וברכת ד'

אם החייבים לך כסף יבואו להחזיר לך, תצטרכי לומר להם שאת משמטת את החוב, ואם יגידו אנו רוצים להחזיר אזי את יכולה לקבל את החוב. דין זה הוא גם לגבי אנשים פרטיים וגם לגבי חובות בנקים וכדו'.
לגבי חובות שאת חבה לאחרים אין לכך משמעות, שהרי המלוים שלך עשו פרוזבול ואת צריכה להחזיר להם את החובות.

בברכת התורה והארץ
יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ
כפר דרום אשקלון