פרוזבול

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 09/05/08 16:32 ד באייר התשסח

שאלה

איך היה מותר להילל הזקן לתקן את הפרוזבול?

הרי שמיטת כספים היא מהתורה, ואפילו הילל לא יכול לבטל מצווה מהתורה.

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

בס"ד

שלום וברכת ד'

בגמ' נאמרו לכך שני הסברים א. שביעית בזמן הזה היא דרבנן, והלל תיקן לזמן שהשביעית לא אסורה מדין תורה. ב. יש כח ביד חכמים להפקיע ממון מאדם לחברו לצרכים מסוימים, אפילו אם שמיטה דרבנן.

בברכת התורה והארץ
יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ
כפר דרום אשקלון

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן