פרוזבול לנשים

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 15/09/08 12:40 טו באלול התשסח

שאלה

שלום רב

בסיום שנת השמיטה ראוי לעשות פרוזבול, כדי שלא יישמטו הלוואות שאנו מלווים לבנק וכדו'.

ככל שידוע לי הדבר כרוך בעמידה בפני בית דין של שלושה אנשים. כיצד נשים יכולות לבצע פרוזבול?- נשואות ולא נשואות.-האם מספיקות חתימות של אנשים שאינם קרובי משפחה- או- שצריך לעמוד בפועל בפני 3 אנשים?

בכבוד רב

נעה

תשובה

בס"ד

שלום וברכת ד'

אין צורך בעמידה וכדו', אפשר לבקש משני עדים שיחתמו על הפרוזבול, אפשר למנות את האיש כשליח שיעשה בעבורך פרוזבול, כמו כן אפשר למנות כל אחד כשליח. לכן נראה שהדבר לא מסובך רק צריך להתארגן בהתאם.

בברכת כתיבה וחתימה טובה
יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ
כפר דרום אשקלון