פסיכומטרי בשבת

חדשות כיפה הרב אליעזר אלטשולר 09/07/06 14:01 יג בתמוז התשסו

שאלה

האם מותר ללמוד בשבת מילים בעברית (מילון עברי עברי) בשבל הפסיכומטרי?

תודה

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

בע"ה
שלום רב,
אמנם לימוד למבחן אינו עיסוק הולם בשבת, שאמורה להיות מוקדשת לדברים שהנשמה (והנשמה היתירה) ניזונה מהם, אבל בדוג' שהבאת יש מקום דוקא לומר שמותר.
לימוד השפה העברית הוא לימוד שפת הקדש, (מדוע היא נקראת כך - עיין רמב"ן על "שקל הקדש" בתחילת פר' כיתשא)ולפי הרמב"ם יש בזה מעין מצוה. לכן זה יהיה מותר בשבת, וזה שיש מבחן ברקע- זה לא מפריע אלא אדרבא , בזכות במבחן זוכים לדברים טובים שאולי לא היינו לומדים אחרת!
וכל אחד יענג את נשמתו לפי הרמה שהוא מרגיש שמתאים לה.
בברכה, אליעזר

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן