שאל את הרב

פסח ושבת אבידה

חדשות כיפה הרב שלמה בן אליהו 15/03/10 19:18 כט באדר התשע

שאלה

בס"ד

יש לי כמה שאלות:

1.אני עובדת בסופר-אחד הלקוחות הזיע אז ריחמתי עליו והבאתי לו מגבונים(ע"י אדם אחר כדי שהוא לא ידע שזו אני) הוא מתוך הערכה הביא לי כסף למרות שסירבתי האם היה מותר לי לקחת את זה והאם כשאראה אותו אחזיר לו את הסכום וזה קרה לי מקרה דומה עם לקוח אחר הוא העריך אותי וגם הביא לי סכום כסף בו השתמשתי קניתי בזה פרחים לשבת והם נעלמו לי הבנתי שכנראה את זה לא הייתי צריכה לקחת מה לגבי המקרה הראשון שתיארתי.

שאלה 2:

בעבודה יש לנו חדרון של תיקים סדרתי את התיק בבית פתאום מצאתי זיכוי( מישהו החזיר בקבוקים וקיבל על כסף בדף) מה עליי לעשות עם זה?

שאלה 3:

לקוחה הביאה לי זיכוי לפני תחילת החשבון ושכחתי לזכות אותה והזיכוי נשאר אצלי התקשרתי אליה וביקשתי שתגיע והיא הבטיחה לבוא לקחת אותו שבוע לאחר מכן והיא לא הגיעה מה עליי לעשות עם הזיכוי הנ"ל?

שאלה 4:

האם צריך שגם חומרי ניקוי אבקת כביסה וכ'ו יהיו כשרים לפסח?

תודה רבה רבה,דנית!!

תשובה

בסד
שלום רב.
אם המגבונים של הסופר ,אז הכסף שייך לבעל הסופר והמצווה שייכת לך.אבל אם המגבונים שלך אז את יכולה וקבל את הכסף כי הרווחת גם מצווה שלא תימדד בכסף.ואם רצונך לתרום את הכסף לנזקקים שכרך כפול מהשמים.
2. אם ידוע של מי הזכוי יש להחזיר לו ואם אין ידוע יש לתרום לצדקה .
3.לצדקה ולהדיע לה על כך .
4.לא.
5.בברכה והצלחה

כתבות נוספות